De horloges van Chronoswiss staan bekend om hun prachtige details. Om een Chronoswiss horloge écht de waarderen, moet je hier eigenlijk door een loep naar kijken.
Om toch een kijk te geven naar deze ontzettend mooie details, zullen we in deze post wat dieper ingaan op de details die Chronoswiss zo uniek maken.

Guilloché

Guilloché is een geavanceerde techniek om een plaat te graveren met zeer precieze, gedetailleerde repeterende patronen. Het is een techniek die slechts enkele horlogefabrikanten meesteren, waarvan Chronoswiss er een van is. Doordat Chronoswiss de enige Zwitserse horlogefabrikant is die massief zilveren wijzerplaten gebruikt, zijn de patronen extra gedetailleerd en hebben deze een zeer kenmerkende glans en warme kleur.

In het bovenstaande horloge (De Chronoswiss Chronograph Retrograde) heeft Chronoswiss 3 verschillende patronen gegraveerd door middel van Guilloché.

Handmatig geblauwde wijzers

Blauwe wijzers geven een horloge vaak een luxe, maar sportieve uitstraling. Veel horlogemerken verven de wijzers blauw, dit zorgt echter voor een zeer universele kleur blauw, waar weinig in gebeurt.

Chronoswiss geeft de wijzers hun kenmerkende blauwe kleur door middel van een techniek die ‘thermisch blauwen’ heet. Hierbij worden de wijzers handmatig verwarmd tot precies 220 graden Celsius, een temperatuur waarbij staal blauw kleurt. Zodra de wijzer blauw kleurt, wordt deze direct afgekoeld om deze blauwe kleur te behouden. Thermisch blauwen is een zeer onvergefelijke techniek, wordt de wijzer warmer dan 220 graden dan wordt deze zwart, is de wijzer niet warm genoeg dan zal de blauwe niet aanwezig zijn.

Doordat iedere wijzer apart wordt behandeld, krijgt elke wijzer een totaal eigen tint blauw, wat het horloge een geheel nieuwe dynamiek geeft.

De kast

Zelfs de horlogekast van een Chronoswiss onderscheidt zich van andere horloges. Normaal kan bij een horloge alleen de achterdeksel open, maar bij een Chronoswiss kan ook de voorkant open geschroefd worden. Dit zorgt ervoor dat een Chronoswiss niet alleen makkelijker te onderhouden is, maar ook dat eventuele krasjes in de zijkant makkelijker weggewerkt kunnen worden!

Tevens zit de horlogeband bij een Chronoswiss ook vastgeschroefd, in plaats van het gebruik van pushpennen. Pushpennen kunnen namelijk makkelijk breken, terwijl een geschroefde horlogeband nooit los zal raken.

Juwelier Langerak is officieel dealer van Chronoswiss. Voor meer informatie, of als u gewoon een blik wilt werpen op de prachtige horloges van Chronoswiss, dan bent u van harte welkom!