Dé zegelringspecialist van Haarlem!

Bij Juwelier Langerak bent u op het juiste adres voor een zegelring! Onze winkel zit al meer dan 75 jaar in het hartje van Haarlem, door deze jarenlange expertise in sieraden kunnen wij u perfect helpen met de zoektocht naar de perfecte zegelring. Op deze pagina vindt u informatie over de verschillende opties omtrent de zegelringen collectie, waaronder een blik op de verschillende modellen, de steensoorten, de wapengravures en de monogramgravures.

Als u interesse heeft in een zegelring van Juwelier Langerak, dan kunt u het beste een afspraak maken. We zorgen dan dat u, onder het genot van een kopje koffie of thee, in alle rust de uitgebreide collectie kunt bekijken. Uiteraard kunt u ook zonder afspraak vrijblijvend langskomen.

Hieronder vindt u een kleine selectie van de verschillende modellen zegelringen. Er zijn naast de onderstaande modellen nog veel meer mogelijkheden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om voor elk model de grootte van de steen te vergroten of te verkleinen. Hiernaast zijn er ook meerdere mogelijkheden in materialen, u kunt kiezen uit: 14 karaats geelgoud, witgoud of roségoud. Geelgoud is veruit het meest gekozen materiaal, maar we hebben ook modellen in het wit- en roségoud op voorraad.

Naast dit alles is de ring natuurlijk ook volledig te personaliseren met een gravure en de steensoort, maar hierover vindt u verder op de pagina meer informatie!

De wapengravure is de perfecte wijze om de rijke historie van uw familie te vertegenwoordigen. Een wapen is opgebouwd uit 5 delen, van beneden naar boven als volgt: Schild, Helm, dekkleden, wrong en helmteken. Wilt u precies zien hoe deze delen eruit zien? Klik dan hier voor een afbeelding met uitleg.

Tevens zijn er bij wapengravures een aantal tradities met betrekking tot het type wapen dat je mag dragen. Zo draagt de zoon een ander wapen dan de dochter, en is er bij de dochter ook onderscheid of zij gehuwd is of niet. Wilt u meer weten over de verschillende wapengravures? Klik dan hier voor de verschillende varianten van een wapengravure.

Wapens in zegelringen worden altijd standaard in spiegelbeeld gegraveerd. Dit is een eeuwenoude traditie en stamt uit de tijd wanneer de zegelringen nog echt gebruikt werden om stempels te zetten, door in spiegelbeeld te graveren komt is het wapen in de stempel op de juiste manier georiënteerd.

Het graveren van een familiewapen in een steen kan vanaf €340,- en het graveren van een familiewapen in het goud kan vanaf € 440,-.

Jarenlang zijn monogrammen gebruikt door ambachtslieden, kunstenaars en koninklijken om hun werk en documenten te waarmerken. Het monogram zorgde ervoor dat hun werk direct herkenbaar was. Tegenwoordig worden monogrammen gedragen als eigen handelsmerk, een manier om een sieraad de persoonlijkheid en identiteit van de drager te weerspiegelen.

De monogrammen de keuze in lettertypes en de manier waarop de letters opgesteld worden zorgt ervoor dat geen één monogram gelijk zal zijn. De monogrammen worden op ambachtelijke wijze in de steen of in het goud gegraveerd, hierdoor straalt deze duurzaamheid, klasse en kwaliteit uit.

Het graveren van een monogram in een steen kan vanaf €209,- en het graveren van een monogram in het goud kan vanaf € 200,-.

Lagensteen

De lagensteen is veruit de meest gebruikte steen in zegelringen. De lagensteen krijgt zijn naam doordat de kleur van de steen in lagen is opgebouwd. Een lagensteen heeft een donkere tint blauw onderin de steen, bovenop is de kleur vaak lichter. Hierdoor ontstaat een prachtig contrast wanneer er in de steen gegraveerd wordt. Deze steen is niet voor niets ontzettend populair bij het graveren van familiewapens! Hardheid: 6-7 Mohs. Wikipedia.

Carneool

De carneoolsteen is de meest klassieke steensoort. In de Romeinse tijd werden zegelringen met gegraveerde carneolen al gebruikt om belangrijke documenten te verzegelen. Als u dus een echt klassiek uiterlijk wilt dan is de carneool steen een mooie optie! Hardheid: 6-7 Mohs. Wikipedia.

Jaspis

De naam Jaspis komt uit het oud-grieks: íaspis, dit betekent “gevlekte of gespikkelde steen”. Zodra je de steen ziet is gelijk duidelijk waarom deze steen zo genoemd werd in de oudheid. Jaspis komt in veel kleurvarianten voor, maar in zegelringen wordt alleen de groene variant gebruikt. In deze steen zitten rode vlekken. Hardheid: 6-7 mohs. Wikipedia.

Onyx

De onyx staat bekend om de diepzwarte kleur van de steen. Door deze zwarte kleur is de Onyx minder geschikt om te graveren, er is namelijk geen contrast tussen de bovenlaag en de onderlaag van de steen. De onyx wordt dus vooral gebruikt in ringen die niet gegraveerd hoeven te worden. Hardheid: 7 Mohs. Wikipedia.

Lapis Lazuli

Lapis Lazuli kenmerkt zich door de azuurblauwe kleur met goudkleurige insluitsels. De steen wordt al sinds de oudheid gebruikt om beelden en gebruiksvoorwerpen te decoreren. In de Renaissance werd de steen verpulverd en gebruikt als pigment, dit pigment was het duurste pigment voor de kleur blauw, en werd alleen gebruikt door de meest voorstaande schilders. Tegenwoordig is de Lapis Lazuli vooral te vinden in zegelringen, waarbij vooral de combinatie met een gouden zegelring erg mooi is. Hardheid: 5,5 Mohs. Wikipedia.

De volledige collectie bekijken? Maak een afspraak!

Service

Voor vragen, klachten, suggesties of opmerkingen kunt u ons natuurlijk altijd bereiken.

Juwelier Langerak 9.8 uit 180 ervaringen