Al ruim 75 jaar uw vertrouwde juwelier
Prachtige sieraden voor hem en haar
Vraag vrijblijvend advies via Whatsapp 023-5321064
Afspraak maken?
0
Al ruim 75 jaar uw vertrouwde juwelier
Prachtige sieraden voor hem en haar
Vraag vrijblijvend advies via Whatsapp 023-5321064

Door Marvin Schellevis, 6 april 2024

Welk materiaal kies je voor je trouwringen?

Als er trouwstellen bij ons in de winkel komen, is de eerste vraag: “Wilt u koffie of thee?”. De vraag die hierna volgt is vaak: “Hadden jullie al nagedacht over de kleur van de trouwringen?”. Zelfs als klanten nog totaal niet wat voor type trouwring zij mooi vinden, de kleur hebben ze vaak wel een voorkeur in. Als we het hebben over kleur, dan bedoelen we eigenlijk het materiaal van de ring. Waar dit bij een geelkleurige ring duidelijk is (geelgoud), is dit bij een zilverkleurige ring minder vanzelfsprekend (witgoud, platina, zilver zijn allemaal zilverkleurig).

We zullen in deze post de verschillende materialen doorlopen. Wilt u de materialen in het echt bekijken? Maak dan vooral een afspraak met een van onze experts!

Goud

Dit materiaal is veruit het meest gekozen materiaal voor trouwringen. Niet alleen zijn ringen van goud ontzettend duurzaam, de kleur toont vaak ook ontzettend mooi op de huid. Goud wordt in verschillende legeringen gebruikt, waarbij 14 karaats en 18 karaats het meest gekozen wordt in Nederland.

Doordat goud in een legering wordt gemaakt, is er veel ruimte om de kleur van het materiaal aan te passen. Een ring van 14 karaats goud bevat namelijk 58,5% puur goud, waarbij de rest van de legering gebruikt kan worden om de kleur aan te passen. Bij een geelgouden ring wordt er ongeveer 20% koper en 20% zilver toegevoegd, terwijl bij een roodgouden ring eerder 40% koper wordt toegevoegd.

Er zijn 3 hoofdtinten binnen de goudlegering:

Geelgoud Geelgoud

Witgoud

Roodgoud

Door te mengen met de hoofdtinten ontstaan er wat exclusievere goudlegeringen:

Roségoud (zit tussen geelgoud en roodgoud in)

Hazelnoot goud (zit tussen roodgoud en witgoud in)

Sunrise goud (zit tussen geelgoud en witgoud in)

Platina

Wil je een trouwring met een witte kleur? Dan is Platina ook een goede optie! Platina is verkrijgbaar in twee varianten; Platina 600 (60% puur platina) of Platina 950 (95% puur platina). Qua kleur zit er een subtiel verschil tussen de twee varianten, Platina 600 is net wat grijzer, terwijl Platina 950 een echte witte kleur heeft.

Door de hoge zuiverheid van Platina 950 is dit ook de meest duurzame optie voor jullie trouwringen!

Platina 950

Platina 600

Titanium

Het materiaal dat het meest bekend is uit de luchtvaartindustrie. Titanium is zo sterk als staal, met maar een fractie van het gewicht hiervan. Ringen in Titanium zijn vaak wat grover dan standaard trouwringen en hebben vaak wat aparterre bewerkingen. Titanium heeft als voordeel dat het een stuk voordeliger is als goud, maar het nadeel van titanium ringen is dat deze nooit op maat gemaakt zullen kunnen worden. Als de trouwring dus op een gegeven moment niet meer past, dan zal er een nieuwe ring aangeschaft moeten worden.

Titanium Titanium

Zilver

Een trouwring van zilver is een mooie optie voor trouwstellen met een wat lager budget. Zilveren trouwringen zijn qua afwerking gelijk aan gouden trouwringen, terwijl de prijs ongeveer gelijk is aan dat van titanium. Zilver heeft als voordeel over titanium dat het altijd op maat gemaakt kan worden. Doordat zilver een zacht materiaal is zullen zilveren trouwringen echter wel sneller slijten en beschadigen als je het vergelijkt met de bovenstaande materialen.

Zilver

Tantalium

Dit materiaal is echt een new kid on the block. Voor trouwstellen die trouwringen zoeken met een donkere kleur is Tantalium (of Tantaal) een echte uitkomst. Het materiaal wordt al langere tijd gebruikt in de verschillende industrieen door het hoge smeltpunt en de mooie bewerkbaarheid. Hierdoor kunnen trouwringen van Tantaal ook altijd op maat gemaakt worden en zijn ze verkrijgbaar in alle stijlen trouwringen.

Tantalium

 

Maak een afspraak!